Desatero o vykuřování

Kdykoliv jsem přišla do nějakého obchůdku, kde se rozléhala vůně vonných tyčinek či vykuřovadel, vždy jsem se rychle rozhlédla, a pokud možno co nejrychleji odešla, protože jsem tu vůni absolutně nesnášela. Vůně    v kostele či v chrámu mi přišla zcela normální, tam jsem měla pocit, že to tam patří. A jemné setkání                  s vykuřováním  o Vánocích, kdy tatínek sypal purpuru na rozpálená kamna, bylo pro mě symbolem Vánoc.

Jednoho dne dostal můj syn od kamaráda vonné tyčinky s vůní růže. Do té doby jsem netušila, že existuje více druhů tyčinek, na co a k čemu se používají. Růže miluji a tak tento dar, který se rozvinul po celém domě způsobil, že jsem začala bádat po dalších informacích. 

Dobádala jsem až tak daleko a to i díky mé životní zkušenosti o které si můžete přečíst na www.sonaweigand.cz se vonné tyčinky a vykuřovadla stala mojí vášní, každodenním rituálem a možností zprostředkování  jejich poslání do světa pomocí tohoto E-shopu

Jejich vůně, poslání, význam se liší dle složení, energie, výrobce, země původu a mnoha dalších faktorů. Je to o pocitech vnímání a rozpoložení člověka v dané situaci - nejsou pravidla. Dnes nás osloví sladká vůně, zítra to bude vůně kadidla. Vše je o našich emocích, emoce jsou od slova ,,motion,, - pohyb, takže jak se naše nálada mění, tím se mění i naše potřeby vůní.

Najít tu správnou vůni je hra, intuice. Hrát si a nacházet uvolnění, odpočinek, motivaci či energii. Zapomenout na stres všedních dnů, vyčistit negativní prostory a zpříjemnit si svoji životní cestu. Na internetu najdeme spoustu rad a typů, které směsi na co a jak používat. A každý prodejce by měl ke každému produktu přidat informace, které si liší výše uvedenými faktory.

Nejdůležitější jsou pak pravidla bezpečnosti a tady je mé desatero :-)

  1. Chránit před dětmi

  2. Chránit před domácími mazlíčky

  3. Chránit před hořlavým materiálem

  4. Vždy používat vykuřovací příslušenství k tomu určené

  5. Vonné tyčinky nebo vykuřovací směsi nesmí hořet, pouze doutnat ( vonnou tyčinku nebo směs zapalte  a pak plamen sfoukněte tak, aby směs pouze doutnala)

  6. Během vykuřování nenechávejte uhlíky či tyčinky bez dozoru

  7. Vonné tyčinky používejte v dobře větraných místnostech

  8. Kouř neinhalujte a nevdechujte

  9. Na rozpálení uhlíku, používejte vždy kleště k tomu určené, aby nedošlo k popálení

  10. Najděte si chvilku, zklidněte se a užívejte dary přírody