Láskou a květem se braň

Láskou a květem se braň

 

Dnešní doba je velice stresující, každý den jsme konfrontováni s bojem. Bojem proti válce, bojem proti chudobě, proti drogám, proti covidu. Jakmile, ale s něčím neustále bojujeme, dáváme tomu energii, dáváme tomu pozornost a tím to vyživujeme a sami sebe vysilujeme.

Je to jako s pinpongem, pokud hodíme míček, protivník nám ho pošle zpět. Ale pokud nám spoluhráč míček pošle a my jeho smeč neopětujeme, může trochu prskat, ale pak si uvědomí, že tady nemá s kým hrát a odejde. Kdyby jste hráli jeho hru, stoupal by adrenalín a dřív nebo později by jste odpadli možná i vyhráli, ale za jakou cenu.

Je těžké odvracet tvář od dění okolo sebe, avšak není to nemožné. Pod taktovkou všech nadřízených, kteří to s námi ,,údajně,, myslí dobře, máme pocit že už nikdy nebudeme moc normálně žít a dýchat.

Věnovat čas sami sobě, stáhnout se do ústraní, udělat si dobrý čaj, zapálit si vonnou tyčinku, dát si teplou vanu a čerpat energii to je recept na dnešní dobu, pro dnešní chaos. Míň je víc.

Minimalizovat vše co nám energii bere, obklopovat se lidmi se kterými rezonujeme a ty ostatní nechat jít jejich cestu.

Společnost je rozdělena, rodiny jsou rozhádané a proč. Nemá cenu pátrat po tom, proč, kdo, ale přemýšlet o tom, co pro to můžu udělat já, co můžu udělat proto, aby v rodině nastala pohoda, co udělat proto, abych se nemusel denně konfrontovat s nesmyslnými debatami.

Jsme strůjci svého života, uvědomte si, že jsme přišli na tento svět ,,do školy,, zvládnout nějaké úkoly, nestěžujte si že je ,,učitelka blbá,, ale zkuste najít řešení. Tak, abyste se posunuli na cestě, kterou si vaše duše vybrala.

Mnoha lidem po válce nezbylo vůbec nic, ale vůbec nic. Jen chuť a síla do života, dnes mají lidé všechno, všechen luxus okolo sebe, ale žádnou sílu a chuť do života.

Braň se láskou, je motto tohoto článku, nehledejte viníky za vše co se děje, darujte nepříteli květinu, tím ho odzbrojíte.

„Láskou a květem se braň” zní v jedné české písni Jaromíra Mayera, a o tom to je.

Nebojujte s ničím, šiřte lásku, pokoru a darujte květiny. Nedávejte pozornost a energii něčemu co ve vaší mysli evokuje odpor, vztek či jakoukoli negativní emoci. Raději si zapalte vonnou tyčinky, zameditujte si a přemýšlejte o tom jak pomoc sami sobě i této planetě. A věřte, že když se dostanete do klidu, nápad přijde.